Menu

Alarmmelding naar de meldkamer

Meldkamer.png

Wanneer de beveiligingsinstallatie wordt getriggerd gaat er direct een sirene af. Tegelijkertijd gaat het systeem bellen om aan te geven dat er een ongewenste activiteit is geconstateerd. Natuurlijk kunt u ervoor kiezen dat het systeem uw mobiele telefoon belt, maar daarbij spelen allerlei factoren een rol als het gaat om de responsetijd van een deze melding. Door gebruik te maken van een meldkamer heeft u diverse voordelen.

Uw systeem meldt de gedetecteerde activiteit digitaal aan de meldkamer door. Dit kan via het internet en dat scheelt u weer aanzienlijk in de telefoonkosten. Een digitale melding is binnen een mum van tijd verzonden, dus een inbreker heeft te weinig tijd om bijvoorbeeld de telefoonlijn door te knippen. Een centralist van de meldkamer gaat direct bellen. Als er niet snel genoeg wordt opgenomen wordt de volgende persoon gebeld. Bij de alarmmelding kunt u aan de centralist vragen wat de melding is, waarop u kunt beslissen wat de urgentie kan zijn. U heeft dan ook direct een indicatie in welke buurt van uw woning of bedrijf u het moet zoeken.

Nog een voordeel van de koppeling met de meldkamer is dat uw alarminstallatie regelmatig controleert of er nog contact is met de meldkamer. Als de controlemelding niet binnen is gekomen, dan wordt u daarover gebeld. Dat geeft alvast een stuk meer zekerheid over de juiste werking als het alarm afgaat.

Wat als u onder bedreiging bent

De centralisten weten door hun opleiding en ervaring wel dat er waarschijnlijk iets meer aan de hand is als u op een ongebruikelijke manier reageert. Zij zullen iets verder vragen en eventueel actie ondernemen, zoals de politie waarschuwen. Iets wat met een directe melding zonder gebruik te maken van een meldkamer niet mogelijk is.

Er zijn echter voor particulieren wel voorwaarden voor politieopvolging deze moet aangevraagd worden en deze wordt dan beoordeeld. Wordt de aanvraag afgewezen, dan betekent dit niet dat er geen actie wordt genomen op een overvalalarm.

Bedrijven hoeven deze aanvraag niet te doen.

 

Niet helemaal gevonden wat u zocht?

Geen probleem, waarschijnlijk hebben wij wel gewoon een antwoord voor u. Om het u makkelijk te maken bellen wij u gewoon terug. Laat hier uw gegevens achter dan nemen we zo snel mogelijk contact op.

Contact