Menu

Elektronische sleutel

Met elektronische sleutels bepaalt u wie uw terrein en/of pand betreedt en tot welke ruimtes iemand wel of geen toegang heeft. U kunt hiermee voorkomen dat vertrouwelijke informatie en waardevolle spullen in de verkeerde handen vallen. U kunt namelijk per ruimte instellen wie autorisatie heeft om (binnen bepaalde tijden) naar binnen te mogen. Via uw toegangscontrolesysteem kunt u ook achteraf inzien wie waar en wanneer toegang heeft verkregen. Ook bij het uit dienst treden van personeel ervaart u op deze manier geen problemen, een sleutel kan bijgemaakt worden en dit is een stuk veiliger geregeld met elektronische sleutels.

Er zijn verschillende vormen van elektronische sleutels, elk met zijn eigen voordelen.

Tag (elektronische sleutel)
Een tag is in verschillende vormen verkrijgbaar, bijvoorbeeld als kleine sleutelhanger of als een pasje. Even de tag langs een taglezer halen en je kunt naar binnen. Een tag moet je dan wel net als een normale sleutel bij je hebben, maar een taglezer kan soms ook worden gecombineerd met een codeslot. Zo kan in geval van nood toch nog een code worden gebruikt.

Paxton lezer.jpg

Code
Het voordeel van een code is dat je altijd naar binnen kan als je de juiste code weet. Vaak kunnen meerdere codes worden ingesteld voor verschillende personen. Dankzij het toepassen van een codeslot kun je je sleutel dus niet vergeten. Aan het gebruik van codes kleven ook nadelen. Zo kan het zijn dat iemand de juiste code raadt of meekijkt bij een ander en er dus toch een onbevoegde persoon binnentreedt. Ook is het lastig als je vaak naar binnen moet en telkens de code moet intikken.

Paxton net2 toegang controle binnen keypad - Techno Mondo.jpg

Biometrie
Biometrie staat voor onze persoonlijke kenmerken. Dat kan een vingerafdruk, een irisscan of de vorm van ons gezicht zijn. Deze zijn zo uniek dat ze uitstekend kunnen worden gebruikt om te bepalen of iemand toegang krijgt tot een bepaalde ruimte. Het voordeel is dat je je vingers en gezicht altijd bij je hebt. Deze vorm is ook zeer geschikt voor tijdregistratie, je kunt je vinger niet even meegeven met een goed bevriende collega.

ievo-ultimate-micro-vingerafdruk-lezer.jpg

Niet helemaal gevonden wat u zocht?

Geen probleem, waarschijnlijk hebben wij wel gewoon een antwoord voor u. Om het u makkelijk te maken bellen wij u gewoon terug. Laat hier uw gegevens achter dan nemen we zo snel mogelijk contact op.

Contact