Menu
Bedrade alarm melders header.jpg

Draadloze detectie mogelijkheden

Als antwoord op bijvoorbeeld de installatievereisten, bedrijfsomstandigheden en natuurlijk de uiterlijk van een melder, hebben wij een compleet assortiment aan verschillende detectoren waaronder een aantal hieronder weergegeven.

Het voordeel van de installatie draadloos is dat de detectoren niet bedraad hoeven te worden, maar de nadelen is dat ze duurder zijn door de techniek die er in zit en zijn vooral de raam en deurcontacten flinker in uitvoering.

'Wij wegen graag af welk detectiepunt wij toch netjes kunnen bedraden en welke wij draadloos aanbieden.'

 

Draadloze ontvanger

Bij een installatie waarbij ook draadloze detectoren zijn aangeboden hoort een ontvanger waar de meldingen om binnen komen. Wij maken gebruik bij onze systemen van een ontvanger waarop 48 detectoren, 8 bediendelen en 248 handzenders op aangemeld kunnen worden, afhankelijk van de grote van het systeem kunnen ze allemaal benut worden. De detectoren werken met een tweeweg gecodeerde radio communicatie via de 868 Mhz frequentie band, deze is speciaal voor beveiligings-doeleinden.

Onze draadloze ontvanger en detectors hebben tweeweg communicatie waardoor de detectors bij inschakelen van een systeem op scherp komen te staan. Ook kunnen wij met speciale software de ontvangst en zend kwaliteit uitlezen.

 

Draadloze ontvanger ABAX Satel.png

Draadloos bediendeel

Het liefst bedraden wij onze bediendelen omdat ze cruciaal zijn in een alarmsysteem en bedraad zijn ze gebruiksvriendelijker doordat ze sneller informatie krijgen van het alarmsysteem, maar het kan niet altijd en in zulke situaties hebben wij een goede draadloze oplossing.

Draadloze bediendelen Satel ABAX Techno Mondo.png

Draadloze buitensirene met flitser

Bij een inbraakalarm wil je ook een luid alarm hebben. Wij hebben ook een compleet draadloze buitensirene flitser combinatie, het voordeel van deze is dat er zonder een kabel ook signalering buiten mogelijk is zowel luid en optisch.

Draadloze buitensirene flitser Satel ABAX Techno Mondo.png

Draadloos magneetcontact

Bij deze vorm van detectie is dat bij het openen van een raam of deur het signaleert wordt en draadloos wordt door gegeven aan het alarmsysteem. Wij maken gebruik van twee soorten draadloze contacten, naast het formaat is de één robuuster dan de ander waardoor er een gangbare batterij in past, waarbij de ander bijna opgaat in zijn omgeving.

Alarm inbraak tril detector.jpg

Draadloze bewegingsmelder

Onze draadloze bewegingsmelders zijn kwa uiterlijk idem als de bedrade variant. Ze gebruiken het fenomeen van infraroodstraling door elk temperatuurobject dat verschilt van het absolute nulpunt, veranderingen in de intensiteit van de infrarode straling ten opzichte van de achtergrondtemperatuur kan registreren. PIR-bewegingsmelders zijn extreem populair vanwege hun betrouwbare en eenvoudige mogelijkheid om een grootte ruimte te beveiligen. Ze zijn de meest gebruikte detectoren in inbraakdetectiesystemen.

Satel bewegingsmelders.jpg

Draadloze akoestische breakglass-detectoren

Deze draadloze detectoren zijn net als de bedrade detectoren ontworpen om het karakteristieke geluid van gebroken glas te detecteren, waardoor ze een perfecte oplossing zijn voor het beschermen van beglaasde ruimtes. Een enkele detector kan een ruimte met talrijke vensterruiten beveiligen. Onze keuze van glasbreukmelders gebruiken de technologie van microprocessoranalyse van twee frequenties, waardoor ze niet reageren op typische geluidsbronnen die de werking van eenvoudigere melders zouden kunnen onderbreken.

Draadloze akoestische glasbreukdetector Satel ABAX Techno Mondo.png

Draadloze trillingsdetectoren

De draadloze detectoren worden net als de bedrade detectoren gebruikt om pogingen te detecteren van trillingen gevolg van geweld. Dankzij hun ontwerp kunnen ze een inbraakpoging detecteren nog voordat inbrekers de bovengenoemde beveiligingselementen kunnen neutraliseren. Onze keuze van  trillingsdetectoren maken gebruik van piëzo-elektrische sensoren met digitale geluidsverwerking, die zorgen voor een hoge herhaalbaarheid van parameters en weerstand tegen typische bronnen van vals alarm.

Draadloze heroriëntatie detector Satel ABAX Techno Mondo.png

Draadloze aan/uitknop, paniek of overval knop-detector

Deze multifunctionele afstandsbediening die door een aantal unieke eigenschappen worden gekenmerkt. Ten eerste laat deze bij ons gebruik van bi-directionele communicatie toe dat de configureerbare LED indicatoren u kunnen informeren over de status van het alarm etc. als u binnen het bereik van het systeem bent. De handzender knoppen kunnen worden gebruikt om  praktisch alle functies van de centrale te realiseren om bijvoorbeeld het alarm in - en uit te schakelen, een paniek  alarm of woning automatiseringsapparaten te activeren. Andere voordelen van de handzender zijn de verlichte   toetsen een ingebouwde zoemer, die zijn dagelijks gebruik gemakkelijker maken.

Draadloze bedieningsknop Satel ABAX alarm Techno Mondo.png

Een modern alarmsysteem zorgt niet alleen voor detectie van een inbraakpoging. Ze kunnen aanzienlijke materiële schade en verliezen voorkomen.

De systemen van ons geven u een veilig gevoel!

 

Draadloze rookmelder

Naast het detecteren van een inbraakmelding kunt u ook melders aansluiten voor uw eigen veiligheid bv. een rookmelder.

Draadloze Thermisch Optische Brandmelder Satel ABAX Techno Mondo.png

Draadloze waterdetector

Vlakke overstromingen veroorzaakt door storingen in de hydraulische installatie, wasmachine, vaatwasser of een CV installatie kunnen aanzienlijke materiële verliezen tot gevolg hebben. Het is dus de moeite waard om de installatie van een toepasbare detector te overwegen, die niet alleen kan waarschuwen voor de aanwezigheid van water, maar ook, binnen een uitgebreider alarmsysteem, een noodstop van de watertoevoer door middel van een elektrisch bediende klep kan activeren.

Draadloze Waterdetector met Watersensor Satel ABAX Techno Mondo.png

Draadloze heroriëntatie detector

Dit is een detector met een versnellingsmeter die versnelling en zwaartekracht analyseert. De detector herinnert haar positie bij ogenblik van inschakeling naar actieve staat of bij een test. Het veranderen van de positie ten opzichte van de bewaarde positie word geïnterpreteerd als een alarm.

Draadloze heroriëntatie detector Satel ABAX Techno Mondo.png

Niet helemaal gevonden wat u zocht?

Geen probleem, waarschijnlijk hebben wij wel gewoon een antwoord voor u. Om het u makkelijk te maken bellen wij u gewoon terug. Laat hier uw gegevens achter dan nemen we zo snel mogelijk contact op.

Contact